Locaties

Laatst bijgewerkt op: 22 januari 2015

De Fachhochschule is begin jaren ’70 uit verschillende onderwijsinstituties ontstaan. De faculteiten die uit deze vakspecifieke scholen voortkwamen werden in hetzelfde gebouw gezet als de school. Dit weerspiegelt zich nog steeds in de verschillende locaties van faculteiten die los verspreid over voornamelijk het zuiden van de stad liggen. Verder werd er een locatie in buurstad Jülich gesticht, zo’n 30 kilometer van Aken. Hier is het gerennomeerde onderzoeksinstituut “Forschungszentrum Jülich” gebaseerd wat een nauw samenwerkingsverband met de FH heeft.

In Aken zijn 7 van de 10 faculteiten aanwezig, namelijk architectuur, design, elektrotechniek en informatica, lucht- en ruimevaarttechniek, economie en werktuigbouwkunde. In Jülich zijn de drie andere faculteiten, namelijk scheikunde en biotechnologie, medicijntechniek en technische wiskunde en energietechniek.

Forschungszentrum Jülich

Een van de dingen waardoor de FH zich tegen andere HBO-scholen aftekent is de nauwe samenwerking met het Forschungszentrum Jülich. Het onderzoekscentrum is met bijna vijfduizend werknemers en een jaarbudget van ruim een half miljard euro een van de grootste onderzoekscentra van Europa, en biedt met onder andere een eigen supercomputer, kernreactor en deeltjesversneller enorm veel mogelijkheden voor hoogstaand onderzoek.