K.A.V. Alcuinus

Laatst bijgewerkt op: 28 juli 2016

Logo Alcuinus

K.A.V. Alcuinus is de Nederlandse studie- en studentenvereniging aan de RWTH en FH in Aken. Als Nederlandse student in Aken kun je van de verenining lid worden. Alcuinus is ook de vereniging die deze website gepland en gerealiseerd heeft.

Tijdens het semester organiseert Alcuinus verschillende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: droppings, barbecues, pokeravonden, een Sinterklaassurprise (we zijn en we blijven Nederlanders) en nog veel meer. Bovendien organiseert Alcuinus een stedentrip, naar steden zoals Krakau of Pisa.

Behalve activiteiten tijdens de studie is Alcuinus er ook voor je voordat je aan je studie begint. Alcuinus verzorgt d.m.v. Studeren in Aken meeloopdagen voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in een studie, helpt Nederlanders bij de aanmelding en geeft voorlichtingen op middelbare scholen.

Tijdens je studie kun je met vragen ook altijd terecht bij leden van Alcuinus die al in hogere semesters zitten. Zij zijn waarschijnlijk al tegen dezelfde problemen aangelopen en willen je graag hiermee verder helpen.

Voor meer informatie over Alcuinus kun je terecht op de officiële website van Alcuinus!